Billeder og video fra OZ1LOL fieldday ved Glentehøj

Loading

12 responses to “Billeder og video fra OZ1LOL fieldday ved Glentehøj

  1. Martin siger:

    Det blev til lidt mere hygge end qsoèr men fik da testet Glentehøj som VHF qth.
    Vi fik kørt Polen, nogle stationer fra Tjekkiet og et par fra Sydtyskland.
    ODX med 50 watt og 11 elementer i 6 meters højde over jorden på 2 m blev ca 600 km.
    På 6 m blev det mere begrænset, da jeg fik byttet rundt på forreste og bageste element på quaden og derfor manglede en del gain(den skal lige mærkes ordentligt op), retnings virkningen var der dog.
    Hørte et par Norske og Nordsvenske stationer på Aurora mens de kørte nogle andre danske fieldday stationer, dem fik vi dog ikke kørt.
    Vi havde besøg af OZ3SR + en kammerat som skulle påvirkes i retning af at tage licens, og de tog billeder og optog film fra tricoptor og fløj med en sød lille quadcoptor.
    Vi havde også besøg af en tysk radioamatør som var på ferie i Kragenæs, og talte også med en tidligere radioamatør fra Nykøbing F, han kom dog tilfældigt forbi fordi han var i gang med at vise sin venninde rundt på Lolland.
    Der var flere andre både i bil, på cykel og gående som spurgte til vores antenner, så måske det også kan give lidt interesse den vej.
    Vi(oz0ni og jeg)synes det var hyggeligt men var nok ikke så radioaktive som vi kunne have været.
    En anden gang skal vi nok have planlagt det lidt bedre da det bare var en strøtanke for 14 dage siden der gjorde at vi kørte derud.
    Der er nok også plads til forbedringer i udstyret her og der, blandt andet skal vi have fundet en løsning, så vi ikke skal ind og ud af bilen for at dreje antennerne.
    Dette bare en lille beretning om turen til Glentehøj som rent contestmæssigt ikke gav noget stort resultat men dog gav Benny/oz0ni en ide om hvor langt man kan række på VHF med en vandret antenne på ssb.

    73 de OZ2SYV / Martin

  2. OZ2Ld Christian siger:

    Godt gået Martin, men næste gang skulle vi nok planlægge det lidt mere end som i år.
    Jeg ville gerne være med, og kunne havde bidraget til nogle bånd med grej. Men som du ved var jeg et andet sted som kan ses på dette link : http://www.sn.dk/Kalundborg/Fra-Roesnaes-til-Canada-paa-et-oejeblik/artikel/339887#.UdnY38TU-2w

    Vy 73 de
    OZ2LD cHR

  3. Martin siger:

    Hej Christian
    Som jeg skrev var det mest af alt en test af positionen på VHF, lidt af en strøtanke og derfor var det ikke planlagt så godt.
    Ideen var at jeg ville prøve en qth hvor vi ikke var for tæt på andre danske fieldday stationer og samtidig var så højt som muligt landsdelen taget i betragtning.

    Selve højen vi holdt ved var groet temmelig meget til, men man kunne med en buskryder have ryddet en sti og have sat en antenne på toppen som er cirka 5 m højere end hvor vi holdt.
    Vi havde bare den strøm som var i bilerne + et par batterier ekstra hvis det kom til at knibe,Her ville en 230 v generator have været bedre.
    Af samme årsag havde vi ingen rotor med og måtte derfor ud og dreje manuelt, og så er det ikke nemt da man ikke kan se signalstyrken på den man drejer efter.
    Der er helt klart plads til forbedringer i udstyr og planlægning, men jeg havde nu heller ikke regnet med andet.
    På trods af at vi ikke fik kørt så meget og at vi kørte hjem kl 0130 havde vi en hyggelig dag derude.
    Når Benny har fået vejret igen skal jeg have spurgt om han vil med igen næste år så vi kan begynde at planlægge lidt tidligere.
    Måske jeg også skal spørge OZ3SR om ikke han vil være operatør næste gang, han bruger jo pladsen til /p i forvejen.
    Vi får se om vi kan stable lidt mere på benene næste år.

    73 de OZ2SYV / Martin

  4. OZ5PT,Hans siger:

    Hej Martin med flere.

    Er lige kommet hjem efter ferie i DL-land.
    Flot initiativ og godt arbejde af dig, Bjarne og Søren med følge. Det har givet noget PR om vores hobby og resulterer måske i nye medlemmer. Næste år må OZ1LOL også deltage med flere operatører.
    Dejligt at åbne hjemmesiden.
    OZ5PT, Hans

  5. Ronny Moshage siger:

    Hej Martin
    Jeg var slet ikke klar over at der på Lolland fandtes noget som lå 2m over N.N.
    Men hyggeligt ser det da ihvertfald ud,det er jo lige før man for lyst til at være gæsteoperatør til næste år.
    73 OZ3AFU Ronny

  6. Martin siger:

    Hej Ronny
    Jeg håber da vi kan samle lidt mere udstyr og flere operatører sammen til næste fieldday, denne gang var bare en test af qthèn og som skrevet før noget der blev besluttet lidt i sidste øjeblik.
    Selv uden de store midler vil det nok kunne lade sig gøre at stable noget lidt større op hvis bare det bliver planlagt i god tid.
    Operatører er der altid mangel på, så hvis ellers vi får stablet nok grej op kan der sikkert bruges en stemme mere.

    Angående højden på Lolland lærte jeg i skolen at Bavnehøj er 30 m over N.N, Glentehøj hvor vi var er 20 m over N.N, selv bor jeg 10 m over N.N og ellers er en del af Lolland omkring eller under N.N da det er opdæmmet, i øvrigt ligesom en stor del af Holland.
    Under alle omstændigheder kan du hvis du kommer forbi få styret dine abstinenser som operatør.

    73 de OZ2SYV / Martin

  7. Ronny Moshage siger:

    Hej Martin
    Mig bekendt er der ingen der gør noget i VHF mere her i Sønderborg,så det er da et oplagt weekend arrangeramt/tur til Lolland værd,lille sjovt og flot indlæg med den helikopter der.
    Mvh Ronny OZ3AFU.

  8. Martin siger:

    Hej Ronny
    De plejer at køre på fuld skrue fra Als, ved dog ikke om der er folk fra Sønderborg med der men det vil jeg tro.

    Selv om OZ1LFA lukkede og slukkede for nogle år siden og vi derved blev samlet i en lokalafdeling for hele Lolland og Falster er OZ1LOL en mindre klub med kun ca 30-35 medlemmer.
    Deraf er måske 10 aktive på VUSHF, nogle på HF og nogle kun sjældent i det hele taget.
    Det kan derfor være et problem at samle nok folk til en Fieldday, da det dels er ferietid hvor folk måske hellere vil være sammen med familien og dels er det ikke alle der gider contester eller lignende og der er sikkert også andre grunde.
    Efter ferien begynder vi nok at snakke lidt om fieldday, så må vi se hvad vi kan stable på benene, måske der er nogle i klubben som har noget stående som vi kan gøre brug af.

    Hvis man ikke regner med en topplacering men bare sætter sig et mål om at blive bedre en sidste år er det hele lidt mere afslappet og hyggeligt og det er vel egentlig det en hobby går ud på.

    Filmen er lavet af vores Webmaster OZ3SR og en af hans venner, og du har ret i at det er godt lavet, personligt er jeg dog ved at blive lidt rundtosset til sidst i filmen, men det er anderledes end det man plejer at se.

    73 de OZ2SYV / Martin

  9. Ronny Moshage siger:

    Hej Martin
    Det er OZ1ALS fra Nordals afd der kører contest fra Høgebjerg.
    Mvh Ronny OZ3AFU

  10. Martin siger:

    Hej Ronny.
    tænkte bare på at nogle fra Sønderborg afd, måske kørte med i oz1als.

    Bortset fra det var vi ude og prøve lidt 2 m fra en lidt højere bakke i dag.
    Aktiviteten var ikke så stor men fik dog kørt både G og GM.
    Sidstnævnte var en backpacker med en ft 817 + pa 25 watt og en HB9CV, afstand 998 km.
    Vi kørte selv på ft 857D Max 50 watt og 8 element yagi

    Nu må det være sengetid.

    73 de OZ2SYV / Martin

  11. Hans Andersen siger:

    Hej alle.
    Så er efteråret på vej og dermed de mørkere aftener. OZ1LOL åbner dørene for sæson 2013/2014 ONSDAG d.4 september kl 1900.
    Vel mødt.
    Hans, OZ5PT

  12. John OZ7JRL siger:

    Hej! Dette er hentet fra EDRs hjemmeside:

    Sig ”HI” til Juno

    Den 9.oktober vil NASA’s Jupiter sonde ”Juno” passere rundt om jordkloden (i en afstand af ca. 560km fra jordens overflade) for at få hjælp med tyngdekraften i dens rejse mod planeten Jupiter. Ombord på sonden er et af instrumenterne et såkaldt ”Radio & Plasma Wave Experiment“ (RPWE) og dette ønsker forskerne fra NASA at teste en sidste gang ved denne ”Swing –by”, og søger derfor hjælp fra alle verdens radioamatører, der har mulighed for at sende CW på 28MHz.

    I tidsrummet fra kl. 18.00 til 20.40 UTC vil bredbåndsmodtageren ombord være indstillet til at lytte på forskellige frekvenser i 10m båndet, og alt efter radioamatørens eget kaldesignal tildeles en frekvens, hvor du har mulighed for at telegrafere et ”HI” og være med i dette eksperiment.

    Læs meget mere om dette spændende eksperiment, og se de praktiske detaljer omkring din deltagelse på hjemmesiden – http://www.jpl.nasa.gov/hijuno/

    Hilsen John, OZ7JRL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *