EME demo hos OZ6OL

31MAJ var var vi 8 fra OZ1LOL der kørte ind på gården hvor OZ6OL Hans bor, her havde vi nogle dejlige timer hvor ikke blot jordbærkage gjorde godt. Hans gav os det grundliggende i EME QSO teknik samt opbygning af udstyr der virker til dette formål. Når man kikke på de her bragte billeder vil man opdage Hans laver sit grej selv, han er umættelig med stumper og grej der kan bygges noget af. Det sidste i Hans samlingen er hans nye Sender til 144MHz, med transistor jo nye tider. Hans har kørt med rør sender tilbage i starten 1960erne, og indtil nu har intet i 6OLs verden overgået hans rør sender. Mange af de fremmødte har siden besøgt snakket om de ting de så og hvordan man kunne gøre for og køre EME. Hans kan med sin parabol køre 1296MHz-3400MHz, med lidt ombygning af horn er 432MHz også en mulighed.

Vi fik en demo af EKKO fra månen og hvorledes det lyder når månen snakker til en! Vi siger tak til Hans og dennes famile for ville have os på besøg denne lørdag.

de OZ2LD

 739 besøg i alt,  1 besøg i dag

One response to “EME demo hos OZ6OL

 1. Rune Lohse siger:

  Hej Hans,
  Jeg er musiker og ønsker at månereflektere noget af min musik, som en del af mastereringen. Så vidt jeg har forstået er du den eneste i DK, der kan reflektere et signal via månen. Det drejer sig om ca 40 minuteres musik, som gerne må sendes via et radiosignal, reflekteres og optages når det kommer tilbage igen. Det er helt okay at der findes en masse støj på produktet.
  Er dette noget der kan lade sig gøre?
  Mange hilsner
  Rune Lohse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *